Kiemelt / akciós termékeink

Receptek

« vissza

Color Flow

A Color Flow eljárással glazúrból, beöntéses technikával készíthetünk kisebb-
nagyobb díszítőelemeket, gallérokat, akár hajlított díszeket, de elkészült linzer, mézeskalács díszítésére is alkalmas. Hófehér, gyorsan száradó anyag.
A normál állagú glazúrral megrajzolt körvonalat, rövidebb-hosszabb száradás után, sűrűn folyósra hígított glazúrral kell kitölteni, majd megszárítani.

450gr cukorliszt szitálva
 65ml víz
 12gr Color Flow Mix
 
Keverőgéppel keverjük az anyagokat 5 percet alacsony fokozaton.
Ne habosítsuk túl!
 
Az elkészült massza gyorsan szárad, ezért használat közben nedves ruhával takarjuk le!
 
Zsírpapíron, vagy speciális fólián sima csővel (#2, #3) rajzoljuk meg a minta körvonalát. A csövet tartsuk a felület felett, hogy a kinyomott vonal telt/kerek legyen.


Ügyeljünk arra, hogy megrajzolt mintán ne legyen törés, repedés az
érintkezések rés nélkül zárjanak. Ezt szükség esetén, enyhén nedves ecsettel el tudjuk simítani.

 
Amennyiben a körvonal színével azonos színt használunk a kitöltéshez, hagyjuk a megrajzolt mintát pár percet száradni, eltérő színnél a száradás 1-2 óra.
 
Hígítsunk fel a maradék anyagot sűrűn folyós állagúra:
60ml anyaghoz 2ml víz, óvatosan belekeverve.
A hígítás akkor jó, ha a kanálról visszacseppentett anyag néhány másodperc alatt a masszába merül.
 
A kitöltéshez használjunk zsírpapírból készült zacskót, cső nélkül.
Nagyobb felülethez több kisebb zacskót készítsünk elő, mintsem 1 nagyot.
 
Enyhe nyomással, gyorsan, előbb a körvonal mentén, majd a szélétől befelé haladva töltsük ki a mintát úgy, hogy az enyhén domború legyen. Nagy mintánál dolgozzunk 2 ellentétes irányból, váltakozva, mindig egy-
egy kis részt kitöltve, megakadályozva ezzel a felület száradását.

Több szekcióból álló mintánál, előbb minden másodikat töltsük ki, majd rövid száradás/kérgesedés után az üres közöket. Ezzel elkerülhetjük a minta összefolyását és éles kontúrokat kapunk. Az esetleges légbuborékokat tűvel azonnal szúrjuk ki, amíg a felület nem száradt meg!
 
Az elkészült darabokat tegyük 2 órára, 60 cm magasra állított infralámpa alá, így fényes, sima felületet kapunk. A további szárítás langyos, levegős helyen további 12 órát vesz igénybe, illetve amíg teljesen meg nem szárad.
 
A száraz darabokról asztal, sütő-, plexi-, vagy üveglap peremén, körkörösen forgatva, óvatosan húzzuk le a papírt. Fénytől védve, száraz helyen tároljuk a kész díszeket. Színezésre paszta állagú festéket használjunk!

 
Keresés